torsdag 13 mars 2008

7. Samlaren

A) Samlarens profil ska nog rikta sig mot äldre som har tid att ta hand om en samling med bilar. De ska även ha en mycket enkel sida som lätt förklarar hur man köper och vilka villkor som finns, de måste även finnas bra bilder på leksaksbilarna som säljs.

B) Sortimenter borde vara lagom brett och mycket djupt. De borde ha de modellerna som är mest populära och i väldigt många olika färger eller årsmodeller.

C) De behöver nog inte så stora resurser, ett startkapital så de kan köpa in leksaksbilarna, sen behöver de även ett bra ställe att köpa in bilarna billig och ha en bra leverantör.

D) Två saker som säger att de kan lyckas med affärsidén är först att de är en speciell ide som inte så många har tänk på innan, de andra är också att de ska ha billigt pris vilket jag kan tänka mig är ovanligt i den branschen. De två saker som talar emot är att man vet inte exakt vilken kundgrupp man ska rikta sig till och vilken reklam man ska använda, de kan också vara så att kundgruppen är för gammal och kanske inte använder Internet.

Inga kommentarer: